-
By narwhal (düzenlendi)
Monacanthidae
Dosyabalıkları
Dosyabalıkları da akvaryum sektöründe önemli bir yer kazanamamış türlerden biridir. Görüntü ve yüzüş itibari ile tetikbalıklarına çok benzerler fakat onlar kadar agresif değillerdir. Turuncu benekli dosyabalığı (Oxymonacanthus longirostris) ve kıllı dosyabalığı (Chaetodermis penicilligerus) ara sıra ülkemizde görülebilir. Turuncu benekli dosyabalığı muhteşem renklerine rağmen akvaryumda yaşatması neredeyse imkansız olan bir türdür. Korallivordur ve Acroporaların polipleriyle beslenir. Kıllı dosyabalığı ise dayanıklı bir balıktır ve yalnız balık akvaryumlarında beslenebilir. Yaklaşık 30cm boya ulaşabilir.
Turuncu benekli dosyabalığı (Oxymonacanthus longirostris) yalnızca mercan polipleriyle beslendiği için akvaryumda bakılması mümkün olmayan türlerdendir
Ken Yang
Son yıllarda Aiptasia yiyen dosyabalığı (Acreichthys tomentosus) da ülkemizde oldukça popüler olmuş türlerden biridir. İsminden de anlaşılacağı üzere, bu tür akvaryumda istenmeyen Aiptasia anemonlarıyla beslendiği için tercih edilmektedir. Bu balığı alırken, bazı bireylerin Aiptasia'lara fazla ilgi göstermediğini ve bazı bireylerin de mercanların tadına baktığını aklınızdan çıkartmayınız.
Yavru bir Aiptasia yiyen dosyabalığı (Acreichthys tomentosus) - Rickard ZerpeStephanolepis diaspros ülkemizde dikenli çütre olarak bilinen, Ege ve Akdeniz’de görülebilen tropikal bir balıktır. Süveyş Kanalı’nın açılmasıyla ülkemizin sularına yerleşmiştir. 25cm’e kadar büyüyebilen bu balık akvaryumlarda bakılabilir.
narwhal tarafından düzenlendi
Kullanıcı Geri Bildirimleri