![]() ![]() |
Sep 27 2009, 09:42 AM
|
|
![]() Sohal Tang Grup: Forum Üyesi İleti: 134 Katılım: 2-May 09 Nereden: Göktürk/İstanbul Üye No: 6,954 İsim: Hasan Demir |
leatherımı ikiye böldüm
Bu başlıktaki böldüğüm leatherlardan bir tanesini 5-6 parçaya ayırmaya hazırlanıyorum. Fırınlanmış frag taşlarına paket lastiği ile sabitlemem yeterli mi? |
|
|
|
Sep 30 2009, 07:43 AM
|
|
|
Sohal Tang Grup: Forum Üyesi İleti: 179 Katılım: 25-October 08 Nereden: istanbul Üye No: 5,315 İsim: Gökhan |
Hasan en guzeli tek noktadan kalın bi iple kayaya sarmak . bu sayede canlı sıktıgın yerden ikiye bolunuyor
Ama canlıya zarar verme . Bide Akınıtının az oldugu biyere koy... |
|
|
|
Sep 30 2009, 07:20 PM
|
|
![]() Sohal Tang Grup: Forum Üyesi İleti: 134 Katılım: 2-May 09 Nereden: Göktürk/İstanbul Üye No: 6,954 İsim: Hasan Demir |
Hasan en guzeli tek noktadan kalın bi iple kayaya sarmak . bu sayede canlı sıktıgın yerden ikiye bolunuyor Ama canlıya zarar verme . Bide Akınıtının az oldugu biyere koy... Tamam bunu deneyeceğim:) Akvaryuma askılı sehpa da yaptım ışığa yakın yere. |
|
|
|
Sep 30 2009, 07:36 PM
|
|
|
Sohal Tang Grup: Forum Üyesi İleti: 179 Katılım: 25-October 08 Nereden: istanbul Üye No: 5,315 İsim: Gökhan |
Cokta yakın koyma bence leather fraglarını soyle benim denememde cok yakın olanlar genelde yarısı eridi .Ama sende de olacak diye bişey yok belki yanlıs giden baska bişeyde olabilir bende...
Ama genelde tabanda orta ısıkta olanlar daha iyi gelişim gosteriyor sanırım .... |
|
|
|
Sep 30 2009, 08:22 PM
|
|
Işığa 30-40 cm uzaklıkta duruyor ve ya benim şansıma yada doğası bu çok hızlı gelişip büyüyor. Linkteki makasla bölme olayından kısa süre sonra neredeyse 1,5 kat büyüdü. Hem ışığa yakın hem ortada hem de dipte fragları yerleştirip gözlemlerim artık.
|
|
|
|
Nov 21 2009, 01:58 AM
|
|
|
Aslan Balığı Grup: Forum Üyesi İleti: 252 Katılım: 25-June 09 Nereden: sakarya Üye No: 7,080 İsim: semih suseven |
Hasan abi gözlemlemelerin neler.
|
|
|
|
Nov 27 2009, 02:41 PM
|
|
|
Sohal Tang Grup: Forum Üyesi İleti: 104 Katılım: 17-February 09 Nereden: Sivas Üye No: 6,652 İsim: okan |
Farglarınızın son durumunu bende merak ettim şu an durumları nasıl rica etsek resim ekleyebilirmisiniz ...
|
|
|
|
Nov 27 2009, 03:01 PM
|
|
Fragların resimleri İlanlar bölümünde mevcut.
http://www.resifbolgesi.com/forum/index.php?showtopic=15125 |
|
|
|
Nov 27 2009, 04:05 PM
|
|
|
Sohal Tang Grup: Forum Üyesi İleti: 104 Katılım: 17-February 09 Nereden: Sivas Üye No: 6,652 İsim: okan |
Teşekkürler Hasan bey inşallah en kısa zamanda bende deneyeceğim . Bu arada iyi bayramlar ..
|
|
|
|
Nov 27 2009, 04:18 PM
|
|
Benim ilk fraglama denememdi. Nacizane tavsiyelerde bulunayım.
1) Çok ama çok keskin makas ya da bıçak kullanın. 2) Eldiven ve gözlük kullanın. 3) Kestikten sonra çok pis bir kokusu oluyor. Önleminizi alın. 4) Olabildiğince az kesikle fragı alın. 5) Fragları aldıktan sonra hemen tanka koymayın. 10-15 dakika ayrı bir kapta dursun, salınım yapsın. 6) Tanka Koyduktan sonra bir süre aktif karbon kullanın. 7) Frag taşına tutunması için az akıntılı bir yere yerleştirin. İyi bayramlar. |
|
|
|
Dec 15 2009, 02:17 AM
|
|
![]() Sohal Tang Grup: Forum Üyesi İleti: 187 Katılım: 14-December 09 Nereden: İstanbul Üye No: 7,487 İsim: İsmail |
keskin bir bıçak şart. kesilme anında salgıladığı sıvı yüzünden ayrı bir kap içerisinde kesmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. kestiğiniz alanın kesik kısmını bir kaya veya frag taşının üzerine gelecek şekilde paket lastiği ile 3 hafta yeri değiştirilmeden bırakılması gerekiyor. benim frag yaptığım farklı bir leather kesik yerini kaya üzerine koyunca 4. günben sonra saki bu kaya kök salarcasına tutunmaya çalışıyor.
2 ay önce almış olduğum frag resmi. fraglandığında 3 kat daha küçüktü. ![]()
|
|
|
|
Dec 15 2009, 11:51 AM
|
|
![]() Acropora Grup: Eski Üye İleti: 1,765 Katılım: 28-October 06 Nereden: İstanbul - Dikilitaş --------- A RH (-) Üye No: 439 İsim: Özdemir Şarman |
Bir not 'da benden eldiven kullanın elinize o sütümsü sıvı bulaşmasın bende alerjiye neden oluyor.
Akıntısı az olan ama yinede az da olsa akıntı olan bir yere koyun koloniyide canliyida. Aktif karbon kullanın. Tankınıza iyice hakim olmadan bu tip işlere girişmeyin. PS kuvvetli olmalı. |
|
|
|
Jan 13 2010, 03:30 PM
|
|
![]() Sarı Tang Grup: Forum Üyesi İleti: 59 Katılım: 5-January 10 Nereden: bursa Üye No: 7,566 İsim: mehmettekin |
güzel bir paylasım tekekürler
|
|
|
|
Jan 28 2010, 10:19 PM
|
|
![]() Palyaço balığı Grup: Forum Üyesi İleti: 47 Katılım: 4-November 08 Nereden: KAYSERİ Üye No: 5,420 İsim: Halil İbrahim TÜRKMEN |
Yakın zamanda büyük bir leather almıştım..Kargo görevlisinin ilaç sanıp buzdolabına koymasından dolayı canlı akvaryuma koyduktan bir kaç gün sonra içten parçalanmaya başladı..Bende tavsiye üzerine fraglama yoluna gittim..Makasla gelişi güzel fraglar yaptım fakat eriyen kısımları attım..Şuan 12-13 tane farklı küçük frag var hepside çok sağlıklı hatta bi tanesi 1cm*1cm bile değildi atmaya kıyamadım onuda koydum bir kenara o bile şuan çok sağlıklı görünüyor..Taşlara fragları lastikle tutturduğum için lastiğin sıktığı kısımlardan büyük fraglar bölünerek iki tane küçük frag haline geldiler..Bölünmesini istemiyorsanız bence yapıştırmayı deneyin..
Sonuç olarak fraglaması ve yaşatması kolay bir tür gibime geldi benim ama bunlar sadece benim fragladığım leather için geçerli.. Herkese bol fraglı günler |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Basit Görünüm | Tarih : 9th September 2010 - 10:42 PM |